Рекорди збиральної кампанії: Харківщина на другому місці

19.08.2013 12:21 Агропром
http://vkurse.ua/ http://vkurse.ua/

Валовий збір ранніх зернових і зернобобових культур на Харківщині склав понад 2 млн 616 тис. тонн при середній врожайності 37,4 ц/га.

Як розповів директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Панов, це є другим показником в Україні. На першому місці фінішували одеські аграрії, які намолотили 2 млн 863 тис. тонн. При цьому площі збирання в одеситів склали більше від наших на 250 тис. га.

- Також позначку в два мільйони тонн зібраних ранніх зернових і зернобобових культур перетнули Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська та Вінницька області, - зазначив Віталій Панов. - Загалом, цього року по зернових культурах в Україні прогнозується врожай на рівні 57 млн. т. Це на 11 млн. т більше, ніж у 2012 році. Хочу відзначити, що Президент України приділяє велику увагу забезпеченню продовольчої незалежності країни. Тому, згідно із завданнями глави держави робиться все можливе, щоб сільгоспвиробники і надалі збільшували виробництво зернових культур і стали надійним і конкурентоспроможним гравцем на світовому зерновому ринку. До речі, в нашій області в 11 районах Харківської області валовий збір зерна склав понад 100 тис. тонн. Рекордсменами є лозівські аграрії, які зібрали 162,2 тис. тонн зерна. А ось найбільшої врожайності домоглися хлібороби Нововодолазького району і вона склала 46,3 центнера з гектару. При такому дорідному врожаї частка продовольчого зерна в нас складає десь 73%. А це дуже хороший показник.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта