Ровесники Дня Незалежності. Скільки їх у Харкові та області

23.08.2013 07:47 Суспільство
www.segodnya.ua www.segodnya.ua

24 серпня 2013 року 87 осіб – ровесників незалежної України, народження яких було зареєстровано органами РАЦС Харківської області в 1991 році, мають подвійне свято: 22 річницю Дня Незалежності України, а також власний День народження. 

У 1991 році органи державної реєстрації актів цивільного стану Харківської області склали 87 актових записів про народження дітей, які народилися 24 серпня 1991 року. При цьому 42 народження припадає на місто Харків та 45 стосується населених пунктів Харківської області.

Про це повідомила заступник начальника реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області – начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Оксана Радько.

Вона зазначила, що в 1991 році діяв Кодекс про шлюб та сім’ю України, згідно із яким (ст. 164) заява про реєстрацію народження дитини повинна бути подана не пізніше трьох місяців з дня народження дитини.

- На сьогоднішній день (починаючи з 2004 року) діє Сімейний кодекс України. Статтею 144 СК визначено, що батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати народження в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Невиконання цього обов’язку є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом, - підсумувала Оксана Радько.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта