Сергій Чернов підписав меморандум з Міністерством регіонального розвитку

23.01.2013 07:36 Влада
фото прес-служби Харківської облради фото прес-служби Харківської облради

Голова Харківської обласної ради, президент Української Асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов та Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник 22 січня у Києві підписали Меморандум про співпрацю між Асоціацією та Мінрегіоном, повідомили у прес-службі облради.

Асоціація та Міністерство за Меморандумом співпрацюватимуть у наступних сферах: удосконалення територіальної організації влади, адміністративно-територіального устрою, розвитку місцевого самоврядування; будівництва, архітектури, містобудування; житлово-комунального господарства, житлової політики, благоустрою населених пунктів; архітектурно будівельного контролю та контролю у сфері ЖКГ.

Для реалізації пріоритетних напрямів, Асоціація зі свого боку має здійснювати моніторинг проблемних питань у сфері місцевого самоврядування та розвитку ЖКГ, формувати пропозиції щодо їхнього вирішення та виступати ініціатором внесення змін до законодавства України, спрямованих на покращення розвитку територіальних громад.

Мінрегіон у свою чергу зобов’язався готувати акти законодавства з питань організації діяльності органів місцевого самоврядування, розмежування повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою та об’єднання територіальних громад.

Для координації дій та моніторингу виконання завдань, визначених Меморандумом, при Мінрегіоні створюється Координаційна рада з питань розвитку територіальних громад. Засідання ради проводитимуться не рідше двох разів на рік. Меморандум набирає чинності з моменту підписання і діє протягом трьох років.

Автор: Администратор сайта