Свято Металіста: золоті амбіції Курченка, коментар Девіча та Шуховцева (ФОТО)

29.06.2013 10:26 Спорт
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Феєричне закінчення минулого сезону харківський «Металіст» відсвяткував разом зі своїми вболівальниками грандіозним концертом

27 червня 2013 під святкові фанфари та захоплені крики харківських уболівальників, які повністю заповнили площу Свободи, улюблена команда - футбольний клуб «Металіст» отримала завойовані ними срібні медалі чемпіонату України сезону 2012-2013 років.


Минулий сезон був одним з найбільш напружених і непередбачуваних. За друге місце боролося три команди, серед яких і київське «Динамо», яке жодного разу за історію чемпіонату України не опускалося нижче другого місця.

ЯК СВЯТКУВАВ МЕТАЛІСТ. БІЛЬШЕ ФОТО ДИТВІТЬСЯ ТУТ

Інтрига існувала практично до останнього туру, тим не менш, завзятість і спрага до перемоги харківського клубу змогли побороти суперника, який ще буквально кілька років тому здавався непереборним.


Серед почесних гостей свята були міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та президент Федерації футболу України Анатолій Коньков. Саме вони і вручили героям свята їх воістину заслужені медалі.

З приходом в команду нового керівництва, «Металіст» засяяв ще яскравіше, а на грудях футболістів заблискало срібло чемпіонату.


«Сьогодні ми святкуємо довгоочікувану перемогу - срібні медалі нашої улюбленої команди. Для «Металіста» це дуже важливе досягнення, тому що його не було раніше ніколи, і це дає шанс грати і вигравати в Лізі чемпіонів. Я дуже вдячний гравцям команди за красиву, а головне результативну гру. Велике спасибі Мирону Маркевичу за його професіоналізм, за те, що він своєю вірою в перемогу зміг домогтися такого результату. І найголовніше велике спасибі уболівальникам. Без вас цього не було б. Це свято по праву ваше. Спільними зусиллями ми будемо рухатися далі до нових досягнень», - зазначив президент ФК «Металіст» Сергій Курченко.

Своїми емоціями після успішного сезону поділилися і ті, хто безпосередньо своєю працею на полі добував срібло - гравці харківського клубу.

«Це історичний успіх для «Металіста» і всього Харкова, для всіх уболівальників. Всі ми раді, що нам вдалося це зробити. Це найкраще, що може трапитися в житті футболіста. Це одна з найкращих подій, яке сталося в моєму житті. Цей сезон став для мене дійсно особливим. Його першу частину я відіграв в Шахтарі, а другу встиг у «Металісті». Зміг влитися в гру, та зробити свій внесок у срібло. Велике спасибі уболівальникам. Без фанатів футбол втрачає сенс, тому в нашій перемозі велика заслуга саме їх. Коли виходиш на поле і відчуваєш підтримку - це багато що означає. А що стосується планів на майбутнє, то у нового керівництва клубу найвищі амбіції, тому наступного року ми спробуємо зачепитися за перше місце. Всі чудово розуміємо, що буде важко, але для «Металіста» всі умови для цього є», - зазначив форвард команди Марко Девіч.

«Металіст - це та команда, з якою я досяг найбільшого результату - срібло чемпіонату України. Величезний поклон уболівальникам, за цю атмосферу та за підтримку. Це дійсно справжнє свято для нас. Приємно бачити таку кількість вболівальників, відданих своєму клубу. Чесно кажучи, таке відчуття, що тільки зіграли матч, і нам сказали, що ми зайняли друге місце. Я дуже щасливий, що перебуваю в даний момент у «Металісті», - поділився голкіпер команди Ігор Шуховцев.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта