Тарифи на воду та каналізацію планують підвищити на шість відсотків

20.06.2013 09:17 Економіка
http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/

Тариф на водопостачання може бути змінено на 6,5%, а водовідведення – на 6,8%, якщо у 2013 році буде змінено ціну на електроенергію на 8%, рівня мінімальної заробітної плати на 7,4%, а також зважаючи на інфляційні процеси.

Про це повідомив начальник Управління економіки систем житєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Д.Моїсєєв, пише УНН.

"Мінрегіон порахував, що за умови зміни у 2013 році цін на електроенергію на 8%, рівня мінімальної заробітної плати на 7,4%, а також зважаючи на інфляційні процеси, розмір тарифів на водопостачання має бути змінено на 6,5%, а водовідведення - 6,8%", - сказав посадовець.

У Мінрегіоні констатували, що за розрахунками Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України діючі тарифи на комунальні послуги не відповідають економічно обгрунтованому рівню.

Д.Моїсєєв зазначив, що середньозважений діючий тариф для населення на водопостачання-водовідведення складає 3,63 грн за куб.м без ПДВ. При економічно обгрунтованому рівні – 5,94 грн. Рівень відшкодування становить 61,1%.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта