Тимошенко, Аваков, Пшонка. Що наголосували депутати Верховної Ради

22.02.2014 11:16 Влада
фото vkurse.ua фото vkurse.ua

Сьогодні народні депутати України напрочуд активно працюють у Верховній Раді.

Лише за півдня вони проголосували кілька важливих законів та призначень. Наголосивши на тому, що Верховна Рада залишилася єдиним легітимним органом в Україні, депутати призначили на місце звільненого голосуванням від 21 лютого міністра Захарченка Арсена Авакова. Відтепер, за рішенням депутатів, саме Аваков виконуватиме обов'язки міністра внутрішніх справ в уряді.

За таке рішення щойно проголосували 275 депутатів Верховної Ради України.

Також нардепи виразили недовіру генеральному прокурору України Віктору Пшонці. Відповідний проект постанови № 4170 підтримали 247 депутатів.  

Крім цього, депутати Верховної Ради прийняли проект постанови № 4166 "Про виконання міжнародних зобов'язань України щодо звільнення Юлії Тимошенко". За це рішення проголосували 322 народні депутати. 

Дана постанова вводить в дію закон № 2023 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо імплементації національного законодавства положенням статті 19 Конвенції ООН проти корупції", який Рада прийняла вчора, 21 лютого. 

Зокрема, цей закон передбачає декриміналізацію низки статей КК і КПК, в тому числі і статтю, за якою судили екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Як пояснили депутати, вони прийняли дану постанову, оскільки вищезгаданий закон не підписав Президент України Віктор Янукович. 

Нагадаємо, раніше цього ж дня головою Верховної Ради обрали Олександра Турчинова

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта