Учасники раллі Пекін - Париж розповіли у Харкові, як та де перекидалися їхні авто (ФОТО)

19.06.2013 13:56 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Сьогодні з 15.00 площа Свободи вщент заповнена людьми. Вони прийшли подивитися на унікальну для Харківщини подію — через нашу область вперше проїжджають учасники міжнародного ретро-ралі Пекін -Париж.

Першим на найбільшу площу Європи заїхав учасник під номером 59 — жовтий Volkswagen Beetle (“Жук”) 1973 року випуску. Всього до Харкова прибуло 96 іноземних автівок.


Стомлені, але раді прибути в “довгоочікувану цивілізацію”, учасники діляться першими враженнями від України, а також переживаннями від уже пройденого шляху.

БІЛЬШЕ ФОТО З ВІЗИТУ РАЛЛІ ПЕКІН-ПАРИЖ ДИВІТЬСЯ ТУТ

- Я не можу передати, скільки проблем у нас було на шляху від Китаю: і великих, і малих, - ділиться учасниця з Лондону Мішель, володарка Форду 1940 року випуску. - У нас, наприклад, в Монголії зламалося шасі.


Також у Монголії змусив понервуватися учасник з Японії, автомобіль якого перевернувся. Та, на щастя, ані водій, ані його машина — Nissan Fairlady Z — не постраждали.

- У цілому, окрім жахливого ДТП під Омськом, яка забрала життя англійки, ніяких проблем зі здоров’ям учасників не було, - констатує лікар, який супроводжує ралі, Ендрю Баклі.


За словами самих учасників, дороги Харківщини порівняно з монгольськими пустелями та російським бездоріжжям — приємна компенсація їм за перенесені випробування. Також володарі ретро-автомобілів радіють, що за рекордно короткий час перетнули російсько-український кордон.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта