В. Путін: Росія не наполягатиме на приєднанні України до Митного союзу

13.07.2012 09:14 Влада

Президент Росії В. Путін і Президент України В. Янукович вчора за результатами зустрічі в Ялті підписали Декларацію про зміст російсько-українського стратегічного партнерства.

У декларації зафіксовані основні цілі стратегічного партнерства між Росією і Україною: поглиблення двостороннього співробітництва, взаємної підтримки в проведенні соціально-економічних реформ, модернізації економіки, розвиток громадянського суспільства.

Про це повідомив офіційний сайт президента України.

Як заявив Янукович, України ратифікує угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Росією. "Ми проходимо відповідні процедури. Я сподіваюся, що ми ратифікуємо цю угоду найближчим часом", - сказав Янукович.

Путін підкреслив, що Росія не наполягатиме на приєднанні України до Митного союзу (МС). "Ні в якому разі Росія не буде нав'язувати. Будь-яка країна повинна сама порахувати свої плюси і мінуси, які вона набуває", - заявив він. За словами Януковича, Україна готова до економічної інтеграції з ТЗ на секторальному рівні. "Сьогодні я вніс пропозицію, щоб ми почали на секторальному рівні нашу економічну інтеграцію. Це хороша перспектива для того, щоб інтегруватися в цьому союзі для початку", - повідомив він Янукович. "Ми дуже уважно і серйозно вивчаємо інтеграційні процеси, які будуть йти і в ЄС, і в ТЗ. Вони будуть тільки доповнювати один одного", - підкреслив президент України.

Путін також заявив, що він виключає перегляд газового контракту з Україною.

Крім того, президенти Росії і України підписали спільну заяву про делімітацію морського простору в Азовському та Чорному морях, а також у Керченській протоці.

Автор: Менеджер сайта