Вагони-рефрижератори з тілами загиблих простояли в полі чотири дні - Гройсман

23.07.2014 07:12 Суспільство
У понеділок близько 12:00 спецпотяг, який чотири дні простояв у надзвичайно жахливих умовах неподалік від місця падіння літака, прибув до Харкова.

На території ДП «Завод ім. Малишева» розгорнута спеціальна інфраструктура для проведення всіх досліджень, які необхідні для відправлення тіл невинно загиблих людей до Нідерландів. 

Група вітчизняних та іноземних експертів приступили до роботи з підготовки тіл загиблих і усієї необхідної документації для подальшого транспортування до Королівства Нідерландів.

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної комісії з розслідування катастрофи літака, віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман. 

«Ми могли б зробити це раніше, якби штучно цей потяг не стримувався, і головне, якби бандити не перешкоджали службі з надзвичайних ситуацій завантажувати тіла до цього потяга. Після прибуття потяга розпочалася підготовка до відповідних досліджень та певних спеціальних дій, які дозволять відправити тіла для ідентифікації до Нідерландів, де знаходиться одна з найкращих лабораторій у світі. На даний момент на території, де знаходиться потяг, працює група вітчизняних та іноземних експертів. Близько 90 чоловік – іноземні експерти, ще приблизно 30 осіб - представники різних дипломатичних відомств. Для нас важливо у найкоротший час транспортувати тіла невинно загиблих людей для ідентифікації та повернення їх на Батьківщину», - сказав Володимир Гройсман. 

На потягу з-під Тореза привезено лише 200 тіл. Про це заявив глава Місії від голландської національної поліції Ян Тандер.

«На даний момент ми можемо з упевненістю стверджувати, що те, що знаходиться і вже досліджено у двох вагонах спецпотяга, являє собою 200 тіл. Інші останки ще не ідентифіковані, і ми запевняємо вас, що разом з українською стороною в Голландії будуть проведені необхідні розслідування для того, щоб ідентификувати останки, які у нас на даний момент є», - сказав Ян Тандер.

Також він зазначив, що Україна буде включена в процес розслідування на 100 %.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта