Величезний хрест із свічок виклали на площі Свободи у Харкові (ФОТО)

23.11.2013 15:44 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

До Хреста пам'яті жертв Голодомору в Молодіжному парку і двом масовим могилам в парку Пам'яті сьогодні, 23 листопада, поклали квіти.

До всеукраїнської акції «Запали свічку» приєдналося понад 300 представників молодіжних та громадських організацій Харківщини.

Також вогні пам'яті загорілися у вікнах Будинку рад.

Крім цього, сьогодні в Харкові загиблих вшанували покладанням квітів та хвилинами мовчання, в храмах відбулися панахиди.


   Участь у жалобній церемонії взяли перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Харківської міської ради, представники духовенства, громадських та молодіжних організацій.

БІЛЬШЕ ФОТО З ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ У ПАРКУ ДИВІТЬСЯ ТУТ.

ЯК ВИКЛАДАЛИ ХРЕСТ ЗІ СВІЧОК НА ЗГАДКУ ПРО ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ, ДИВІТЬСЯ ТУТ

О 16:00 на площі Свободи запалили свічки в пам'ять про жертви Голодомору 1932-33 років. Студенти і школярі вишикувалися на площі з запаленими вогнями в руках, а потім виклали з 300 лампад величезний хрест, закликаючи харків'ян завжди пам'ятати про ту біду, яка спіткала Україну.


Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта