Відкриття Олімпіади в Сочі. Янукович махав українським прапором з трибуни (ФОТО)

07.02.2014 18:44 Суспільство
фото агентств фото агентств

На сочинському стадіоні « Фішт » , розташованому в Олімпійському парку міста , відбулася церемонія відкриття XXII Олімпійських зимових ігор. Урочистий захід , як і очікувалося , почалося в 20.14 за московським часом. Дата початку церемонії за задумом організаторів повинна була знаменувати собою 2014 рік, який подарував Росії нинішні Олімпійські ігри.

Подробиці церемонії відкриття , що обіцяє стати однією з найграндіозніших в історії зимових ігор , до останнього моменту трималися в секреті. Відомо було , що в заході візьмуть участь 3 тисячі артистів і 2000 волонтерів , для яких зшито 6000 костюмів. Тривалість шоу без урахування часу на « розігрів » глядачів на стадіоні мало скласти 2,5 години.

На початку церемонії дівчинка на ім'я Любов під музику Олександра Бородіна облетіла з всоем сні всю територію Росії


На стадіоні в Сочі з'явилися президент Росії Володимир Путін і глава МОК Томас Бах. Після їх появи на арені хор Московського Стрітенського монастиря виконав гімн Росії , а російські космонавти урочисто підняли над стадіоном « Фішт » прапор рідної держави


Президент Росії Володимир Путін і глава МОК Томас Бах вітають учасників олімпійського параду


Збірна України на чолі з прапороносцем Валентиною Шевченко і главою НОК Сергієм Бубкою





Наш президент особисто привітав вітчизняних атлетів

Замкнула олімпійський парад збірна Росії , що вийшла на стадіон , як і обіцялося , під композицію групи «Тату» «Нас не догонят »


Маленький казус початку церемонії відкриття - не до кінця відкрилося одне з олімпійських кілець


У заключних етапах естафети олімпійського вогню взяли участь прославлені російські спортсмени - Марія Шарапова , Олена Ісінбаєва , Олександр Карелін та Аліна Кабаєва . А право запалити олімпійський вогонь над сочинським стадіоном було надано знаменитої фігуристки Ірині Родинний і не менш знаменитому хокеїстові Владиславу Третьяку


Джерело: Факти
Автор: Администратор сайта