Відкриття сезону полювання перенесуть через пожежі

02.08.2012 14:55 Суспільство
Мисливців вирішили не пускати в ліс через пожежну небезпеку.

Аби уникнути пожеж через спекотну погоду, уряд зобов’язав центральні органи виконавчої влади та місцеве керівництво вжити заходи для запобігання загоряння та оперативного реагування в разі пожежі.

Так, відповідно до повноважень, центральні органи виконавчої влади та місцеве керівництво зобов’язані вживати заходи щодо цілодобової охорони і захисту лісів та торф'яників від пожеж. Штучні водойми мають утримуватися в належному стані, - повідомляє Урядовий портал.

Особлива увага приділяється захисту населених пунктів, розташованих у лісах. Зокрема, йдеться про розчищення від сухої трави та чагарників ділянок, що прилягають до лісів, торфовищ і сільгоспугідь, а також про необхідність поновлення на таких місцевостях захисних мінералізованих смуг, які запобігають поширенню вогню.

Лісокористувачі у свої чергу повинні дотримуватися безумовного виконання правил пожежної безпеки.

Посилений контроль за станом пожежної безпеки слід встановити на транспортних комунікаціях, системах життєзабезпечення, об'єктах підвищеної небезпеки та місцях масового перебування громадян. При цьому медичні заклади зобов’язані належно підготуватися для надання допомоги постраждалим у випадку виникнення пожежі.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів повинна бути посилена пожежна безпека на об'єктах паливно-енергетичного комплексу, військових складів, баз та арсеналів тощо.

Крім того, згідно з рішенням Уряду відповідні органи зобов’язані перевірити стан готовності пунктів евакуації людей на випадок можливою його відселення. Такі пункти мають бути забезпечені питною воюю та необхідними медикаментами.

У пожежонебезпечний період обмежать відвідування громадянами лісів, заборонять в’їзд туди транспорту, а також стоянки вздовж лісонасаджень.

Автор: Администратор сайта