Відомо, що входить до складу гуманітарного конвою РФ. Перелік (ФОТО)

15.08.2014 13:52 Суспільство
фото з соцмереж фото з соцмереж

З Росії прибули 262 "КамАЗи" з гуманітарними вантажами, повідомив представник Червоного Хреста Лоран Корба.

Автоколону з гуманітарним конвоєм з Російської Федерації буде супроводжувати тільки один російський водій на вантажний автомобіль, інших замінять представники Червоного Хреста.

Про це сьогодні на зустрічі з журналістами повідомив керівник підрозділу Міжнародного комітету Червоного Хреста в Європі та Центральній Азії Лоран Корба, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Читайте також: Гуманітарний конвой з Росії перевіряють українські митники та прикордонники у Донецьку
                       Хроніка АТО за 14-15 серпня. Луганськ у блокаді та розгромлена Успенка (КАРТА)

За його словами, зараз у кожному вантажному автомобілі знаходяться два-три російські водії, але прийнято рішення, що при перетині кордону залишиться тільки один, інші будуть замінені представниками Червоного Хреста. "У цієї колони не буде ніякого мілітарного супроводу", - заявив Корба.


Він також повідомив, що в складі автоколони з так званим гуманітарним вантажем з Російської Федерації прибуло не 280 вантажівок, як спочатку повідомляла російська сторона, а 262.

Планується, що гуманітарний вантаж буде розвантажений у Луганську. Після цього вантажівки повернуться до Росії тим же шляхом, яким прибули.


Представник Червоного Хреста запевнив, що як тільки конвой буде переданий представникам організації, він буде все робити за правилами Червоного Хреста.

Червоний Хрест отримав загальний список продуктів і речей, привезених конвоєм з Російської Федерації. Згідно зі списком Росії, у вантажівках, які зараз проходять огляд біля міста Донецьк Ростовської області, знаходяться 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 12000 спальників, 54 тонни ліків і 69 генераторів.

Таку інформацію озвучили у Генеральному штабі України.

Автор: Администратор сайта