Влада Харківщини оголосила про суботники. Що, де, коли

29.03.2013 15:07 Суспільство
http://dp.ric.ua http://dp.ric.ua

20 квітня в рамках Всеукраїнської акції “За чисте довкілля” мешканці Харківсьокї області вийдуть на традиційний суботник. Цього року через те, що Великдень відзначатиметься 5 травня, впорядкувати кладовища і братські могили треба буде до 1 травня.

Таке доручення дала обласна влада всім райдержадміністраціям і меріям міст області. Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива, місцевим органам влади треба заздалегідь підготуватися до Дня довкілля.

- Для ефективного проведення необхідно заздалегідь провести організаційні роботи з визначення територій і об'ємів робіт, необхідних сил, транспорту, інвентарю, відпрацювати з органами місцевого самоврядування, підприємствами і закладами питання виконання завдань, забезпечити своєчасний вивіз сміття з цих територій, придбати необхідну кількість посадкового матеріалу: кущів, дерев, саджанців, насіння газонової трави і квітів і виконати озеленення населених пунктів, - наголосив Роман Грива.

Також треба врахувати, що свято Великодня в цьому році відзначається 5 травня, тому всі роботи з благоустрою, санітарного очищення кладовищ, меморіальних комплексів, братських могил, почесних поховань повинні бути завершені до 1 травня.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, цього року в рамках двомісячника благоустрою в області треба буде ліквідувати 1630 стихійних звалищ, упорядкувати 3055 місць похованнь, кладовищ, меморіальних комплексів, братських могил, навести порядок у 784 парках і скверах, впорядкувати близько 24 млн кв.м. придомової території. Зараз всі райони розпочали впорядкування територій.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта