Янукович дав більше прав губернаторам, але поставив умову

24.05.2013 11:02 Влада
http://oigen.ru/ http://oigen.ru/
Президент України Віктор Янукович підписав указ щодо розширення повноважень місцевих органів влади.

Таким чином, в облдержадміністрації делегується більше повноважень. При цьому губернатори нестимуть персональну відповідальність за виконання нових обов'язків, повідомляє ТСН.

Відповідний указ "Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території" опубліковано сьогодні на сайті голови держави.

Згідно з указом, Віктор Янукович доручає Кабінету міністрів підготувати та подати у тримісячний строк для внесення президентом на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до деяких законів.

Вона зазначає, що указ спрямований на реалізацію у повному обсязі статей 118 та 119 Конституції, що визначають повноваження та відповідальність місцевих державних адміністрацій.

"Посилюючи роль місцевих державних адміністрацій, президент попереджає голів місцевих державних адміністрацій про персональну відповідальність за забезпечення належного здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади в областях і районах, містах Києві та Севастополі", - йдеться також у повідомленні.

"Президент у межах своїх повноважень врегулював дуже гостре, наболіле питання прогалин у законодавстві у сфері відносин центральних та регіональних органів влади", - стверджують у прес-службі.

 

Джерело: ТСН
Автор: Администратор сайта