Янукович про Межигір'я, вибори і ситуацію в Криму

28.02.2014 14:20 Влада
http://politica-ua.com/ http://politica-ua.com/

Віктор Янукович дав прес-конференцію у Ростові-на-Дону.

Екс-президент України почав свою прес-конференцію з того, що назвав останні події в Україні терором. Він досі вважає себе діючим Президентом і має намір продовжити боротьбу. Попри це Віктор Федорович повідомив, що в Україну він повернеться лише тоді, коли зникне загроза його життю, а також життю та здоров'ю членів його сім'ї.

Що стосується новообраного уряду, то Янукович його не визнає, а також вважає нелегітимною Верховну Раду. Розкритикував політик і звільнення суддів Конституційного суду.

- Коли Конституційний суд знищується, знищується держава і державність, - сказав він.

Янукович не визнає вибори 25 травня і вимагає проведення виборів у грудні 2014 року. Він вважає, що його обдурили лідери української опозиції та іноземні посередники, які брали участь у переговорах.

- Я вірив у порядність іноземних посередників. І хоча ця угода була досить суперечливою і складною, я її підписав. Її підписали лідери опозиції, міністри закордонних справ трьох держав. Воно передбачало, що радикальні сили (і не тільки на Майдані) повинні роззброїтися і залишити захоплені території. Але це не було виконано. І Київ був затоплений озброєними людьми, які почали громити будинки, храми, почали страждати невинні люди. Людей на вулицях грабували і били. І це продовжується зараз, - заявив Янукович.

Він стверджує, що ніколи не віддавав міліції наказів стріляти в активістів на Євромайдані.

- Я ніколи не віддавав наказів міліції стріляти. Міліція була без зброї, поки в неї не почали стріляти. І відповідно до закону міліція має право на самозахист, тим більше, коли напади носять масовий характер, - заявив Янукович.

Торкнувся екс-президент і подій у Криму. Так, за його словами, нинішня ситуація є природною реакцією на події в країні, але він не бажає кровопролиття. Янукович завірив, що не збирається звертатися до Путіна з проханням про введення військ на територію України. Крім того, він вважає, що Крим має залишатися територією України, але отримати широку автономію.

Варто зазначити, що на даний момент Віктор Федорович ще не зустрічався з президентом Росії та не дав чіткої відповіді, чи визнає Росія його як діючого президента.

Януковичу задали питання і про Межигір'я. За його словами, він викупив будинок за 3,2 млн дол. та відремонтував його. Решта території, на якій проживав екс-президент, він назвав орендованою. Політик пообіцяв, що до справи будуть підключені міжнародні юристи.

На завершення Янукович вибачився перед громадянами України та закликав нинішню владу схаменутися.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта