З Харкова у Крим на Skoda. Залізниця обіцяє доставити пасажирів за п'ять годин

30.01.2013 08:40 Суспільство
http://www.trans-port.com.ua http://www.trans-port.com.ua

«Придніпровська залізниця» прийняла рішення експлуатувати двоповерховий чеський поїзд Skoda на кримському напрямку.

У курортному сезоні 2013 року вперше в Україні жителі трьох міст-мільйонників зможуть з'їздити в Крим на вихідні, використовуючи залізничний транспорт.

Про це повідомляє Курортно-інформаційний центр.

Нові поїзди зв'яжуть із Сімферополем три міста-мільйонника: Донецьк, Дніпропетровськ і Харків Один такий потяг розрахований на 607 пасажирських місць, а вагони володіють всіма необхідними умовами комфорту. На верхньому поверсі, де найкраща оглядовість, розмістяться пасажири першого класу. А на першому поверсі будуть їхати пасажири з квитком другого класу.

- Поїзд із Дніпропетровська до Сімферополя буде їхати всього 5:00, - заявив начальник ДП «Придніпровська залізниця» Ігор Гладких. - Більш того в перспективі ми хочемо наблизитися до позначки 4.45. Хочу сказати як автомобіліст зі стажем, що за аналогічний час на машині ця відстань не проїхати. Нові поїзди обженуть свого основного конкурента - автомобільний транспорт. Даю вам сто відсотків. Єдине є невеликий мінус: це вагони європейського габариту (наші трохи ширше), тому вони не будуть прийматися на високі платформи. Вийде занадто великий зазор між платформою і потягом.

Передбачається, що потяги рухатимуться лише вдень. До прикладу, з Харкова він вийде, орієнтовно, о 8 годині ранку, а відправиться назад в 16. Тобто приблизно о 21 годині пасажир повернеться в рідне місто. 

Автор: Администратор сайта