Зарплати бюджетникам перерахують та підвищать, але не всім - М. Азаров

27.03.2013 10:43 Суспільство
http://vkurse.ua http://vkurse.ua

"Сьогодні на розгляд уряду виноситься рішення щодо чергового підвищення з 1 січня поточного року, підкреслюю це, розміру першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки. Відповідно, підвищаться всі посадові оклади працівників бюджетної сфери.

Одночасно ми продовжуємо відновлення диференціації в оплаті праці працівників з 1-5 тарифними розрядами. Зрівнялівки більше не буде", - сказав на засіданні уряду заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляють Подробности.

Прем'єр додав, що підвищення зарплат отримають майже 3,5 млн працівників освіти, культури, охорони здоров'я, соціальної сфери та інших бюджетних галузей.

"Хочу особливо звернути увагу всіх працівників бюджетної сфери, що вони отримають перерахунок за січень-березень цього року, виходячи з нових розмірів посадових окладів", - повідомив Глава уряду.

Він навів приклад, що посадовий оклад провідного бібліотекаря та вчителя вищої категорії зростуть приблизно на 167 гривень, а лікаря-терапевта – на 179 гривень.

"А фактичне збільшення буде ще вищим, адже практично всі працівники бюджетної сфери мають надбавки і доплати до посадового окладу", - зауважив Прем'єр.

Джерело: Подробности
Автор: Администратор сайта