Село найближчих років. Хронограф, 70 років тому

09.03.2016 08:30 Хронограф
Фото із соцмережі Фото із соцмережі

Мине небагато часу, і до невпізнання зміниться обличчя Харківщини. В архітектурних майстернях закінчується вже проектування зразкового показового села. Як реально я уявляю собі його майбутній вигляд! В центрі будуть побудовані сільрада, клуб і кінотеатр з парком і спортивним майданчиком. Важливе місце займатимуть будинки МТС (машинно-тракторних станцій. – Авт.), правління колгоспу та сільський універмаг.

І в найкращих куточках відводиться місце для дитячих закладів. Школи, дитячі садки та ясла матимуть зручні й красиві приміщення, діти одержать все потрібне для ігор, розвитку, успішного навчання.
Подивіться на рисунки архітекторів, і ви побачите, скільки нового матиме наше село, як серйозно зміняться умови життя колгоспників. Здійсниться те, про що мріяли кращі люди протягом сторіч. Вперше в історії людства селянин буде жити у зручному красивому будинку з трьох-чотирьох кімнат (їдальня, спальня, робочий кабінет, кімната для дітей). І в кожному будинку буде електричне світло!

СКУЧНО В НАШОМУ СЕЛІ. ХРОНОГРАФ, 1956, 60 РОКІВ ТОМУ НАЗАД

Стрункий архітектурний ансамбль являють собою вулиці нового села. В парках і садах багато декоративних рослин, фонтанів, ваз і скульптур. 

В. Орехов, головний архітектор Харківської області

Автор: Администратор сайта