Вишивка з Харкова підкорює Америку. Хронограф, 1946 рік

13.06.2016 12:28 Хронограф
Фото: uk.wikipedia.org Фото: uk.wikipedia.org

Широко відомі за межами нашої країни майстерниці української вишивки. Торік, уперше після війни, Харківська художпромспілка одержала замовлення виготовити для Нью-Йорка комплекти ручної вишивки. Замовлення було успішно виконано.

СКАРБ ЗІ СРІБНИМИ МОНЕТАМИ ЗНАЙШЛИ ПІД ХАРКОВОМ. ХРОНОГРАФ, 2006 РІК

Зараз одержано нове замовлення: артілям Харківщини доручено виготовити для США 500 комплектів скатертин та серветок. Замовлення виконуватимуть артілі: «Вишивальниця» в Лозовій, ім.* (Нова Водолага) і «Вишивальниця» в Балаклії.
Скатертини і серветки вишиватимуть гладдю з українським народним орнаментом.

*Назву не вказано згідно з виконанням законів про декомунізацію.

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом зі «СК». (Усі цитати наведені згідно з оригіналом).

Інна Можейко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта