Чому Гурченко та Роговцеву "запороли" на пробах. Розповідь Світлани Живанкової

19.05.2013 13:16 Культура
Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» відбулася творча зустріч з актрисою Світланою Живанкою.

Та перед тим, як актриса розповіла про свій творчий шлях, глядачі подивилися фільм, у якому дебютувала юна Світлана. Це кінострічка «Літа молодії» 1959 року.

Актриса розповіла, що разом з нею на роль у фільмі претендувало багато актрис, серед них — Надія Румянцева, Людмила Гурченко та Ада Роговецева. Так, режисер фільму дуже хотів бачити в головній ролі Надію Румянцеву, але худрада затвердила кандидатуру Світлани Живанкової.

За словами актриси, головна причина, чому інші актриси не пройшли кастинг, - вони не справлялися з роллю Льошки. Адже за сценарієм вона мусила грати дві ролі — юної дівчини Наташі, що хотіла вступити до театрального училища, та її вигаданого молодшого брата Льошку. До речі, актриса не лише впоралася з двома ролями, а ще й без дублерів співала, танцювала балет та вибивала чечітку.

Світлана Живанкова розповіла, що зйомки тривали близько року і були дуже напруженими. Вона проводила на знімальному майданчику по 10-12 годин.

В образі Льошки актриса часто приїжджала на Володимирську гірку, де грала з хлопцями та розповідала їм про кіно. Коли її нові друзі дізналися, що насправді Жіванкова — дівчина, відбулася бійка. Знімальний процес довелося припинити на два тижні.

Світлана Живанкова розповіла, що з часом вона відійшла від кіно через сім`ю. Зараз вона живе біля моря і займається городом.

Проте їй дуже приємно сьогодні бути присутньою на кінофестивалі "Харьковская сирень".

- Я повезу із собою запах бузку, - сказала вона. - У вас дуже гарне зелене місто.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта