Акторів харківського театру нагородили за вірність професії

19.09.2012 10:56 Культура
http://www.kharkovforum.com http://www.kharkovforum.com
Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Шевченка взяв участь у V Міжнародному фестивалі театрального мистецтва «ТЕАТР. ЧЕХОВ. ЯЛТА»

 У номінації «За вірність акторській професії» актори отримали спеціальний приз «Кришталевий фронтон».

- Ми дуже раді, що взяли участь у такому престижному фестивалі. Рівень нашого театру був дуже високо відзначений журі цього заходу. Ми дуже серйозно підійшли до вибору спектаклю для такого фестивалю. І не даремно обрали саме виставу «Акторська гримерна». У ній дуже висока драматургія. Це дуже сповідальний спектакль про акторську професію і акторську долю, тому він цікавий глядачу. Крім цього, коли ми розповідаємо глядачу про театр, то ми завжди прагнемо зробити нашого глядача людиною театру, щоб в його ментальність поняття театру як мистецтва, естетичного інституту входило дуже міцно. На мою думку, це дуже важлива місія театру, - сказав художній керівник Харківського академічного українського драматичного театру ім. Шевченко Олександр Аркадін-Школьник, повідомляє сайт ХОДА.

Нагадаємо, виставу «Акторська гримерна» за п’єсою японського драматурга К. Сімідзу актори театру ім. Шевченка везли у Ялту у рамках V Міжнародного фестивалю театрального мистецтва «Театр. Чехов. Ялта», що проходитиме під егідою Міністерства культури і туризму

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта