Алею зірок у Харкові розширили (ФОТО)

26.04.2013 07:02 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

На Алеї почесних гостей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відкриті стели з відбитками долонь гостей, які відвідали наше місто в 2012 році.

Алею почесних гостей у саду ім. Шевченка поповнили французький кіноактор Ален Делон, Народний артист Росії Родіон Нахапетов, фахівець зі спецефектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» Юджін Мамут і майстер мультиплікації, власниця студії «Animagic» (США) Ірина Борисова. В даний час Алея нараховує 19 стел, повідомляє прес-служба ХОДА.

Начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, заступник голови оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич зазначила, що чотири нові стели будуть гідно оцінені харків'янами. Вона також додала, що всі відбитки виконані професійними скульпторами.

ОНОВЛЕНА АЛЕЯ ЗІРОК У ХАРКОВІ. ФОТОГАЛЕРЕЯ ТУТ

- Алея стала знаковим місцем не тільки для всіх харків'ян, але і для гостей нашого міста. Величезна кількість людей приходить сюди, щоб помірятися долонями з метрами радянської та зарубіжної кіноіндустрії.

Це місце стало воістину народним. Хотілося б, щоб стел ставало все більше і більше, а ми відкривали нові славні сторінки історії нашого міста і фестивалю «Харьковская сирень». Коли людина прикладає руку до відбитку долоні іншої людини, встановлюється якийсь незримий контакт. Я б дуже хотіла, щоб наше місто стало саме тим контактним місцем, яке дозволяє об'єднати багатьох чудових і відомих людей. Цьому і в майбутньому сприятиме наш кінофестиваль, – підкреслила вона.


Вікторія Маренич також зазначила, що кущі бузку, які були висаджені на Алеї у вересні 2012 року, вже дали пишні грона бутонів, які розквітнуть до фестивалю.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта