Печенізьке поле - 2013 пройде без традиційної розваги

04.09.2013 06:00 Культура
www.cultura.kh.ua www.cultura.kh.ua
Печеніжчина розпочала підготовку до щорічного етно-фестивалю.

Цього року фестиваль пройде 14 вересня на березі Печенізького водосховища. Головний майданчик фестивалю зазнав перетворень. Сцена підсилюється великими екранами та розширюється. Ці вдосконалення заради Національного хореографічного ансамблю, який відкриватиме концертну програму свята половецькими плясками.

-Ми вже визначили місце розташування велетенського казана, у якому варитиметься рекордна вівсяна каша. Розраховуємо на 15 тис. порцій. Тож прошу відвідувачів свята черг не створювати - вистачить усім, - запевнив директор Департаменту культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнецов.

Поросятам та богатирям цього року вирішили дати перепочинок. На заміну розвагам, що вже полюбилися відвідувачам фестивалю, прийдуть інтерактивні ігри та конкурси. Наприклад, усі охочі зможуть позмагатися у конкурсі на найкраще етнічне вбрання.

Традиційним залишається проведення співочого шоу "Караоке на майдані" з Ігорем Кондратюком. А от родзинкою вечора обіцяють стати флайбордисти зі збірної Росії, а ще лазерне і світло-динамічне шоу. На "Печенізькому полі" запалюватимуть гурти  "Bandur bend", "Ренесанс", "Гайдамаки", "Бумбокс" та Ірина Білик.  
 
Більше подробиць про підготовку до свята читайте у суботньому номері газети "Слобідський край".

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта