Безпритульних тварин Харкова зберуть в одному місці (ФОТО)

13.06.2012 16:00 Культура
фото Тамари Кіч фото Тамари Кіч
Сьогодні у Харкові відкрився міський центр утримання бездомних тварин.

Заклад відкрито на базі КП "Центр поводження з тваринами". Центр розташований за адресою пр-т Гагаріна, 358.

В урочистому відкритті центра взяли участь міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький, губернатор Харківської області Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та інші.

Міністр екології відзначив, що приємно вражений такою подією:

- Те, що я побачив сьогодні, мене приємно вразило. Ось яскравий приклад партнерства держави та місцевого самоврядування. У грудні минулого року була прийнята Постанова Кабміна з метою дати органам місцевого самоврядування використовувати кошти екологічного фонда у реалізації таких прекрасних проектів із захисту тварин. Результат не забарився.

Губернатор Михайло Добкін зауважив, що відкриття центра сприятиме покращенню іміджа України:
- Багато громадських організацій разом з журналістами у боротьбі за права тварин неодноразово проводили акції, де Україна і Харків висвітлювалися негативно. Ці дії не тільки привертали увагу не тільки влади, але і псували імідж країни.

Михайло Добкін звернувся до представників європейських ЗМІ з пропозицією широко висвітлити відкриття центру по захисту тварин у Харкові.

Приміщення центру призначені для утримання ста собак, є круглий павільйон та майданчик для вигулу та дресерування собак. Також приміщення центру готове прийняти 50 бездомних кішок.

Тварин, яких відловлять на вулиці, будуть утримувати тут протягом тижня у вальєрі на карантинному майданчику, який розрахований на 500 собак. Після проходження карантину перспективних тварин переведуть у притулок. Далі цих тварин віддаватимуть людям.

До центру можна віддати тварин, від яких відмовились господарі, а також їх потомство.

Також співробітники центру готові прийняти на утримання тварин, господарі яких тимчасово покидають житло і не мають з ким залишити домашніх улюбленців.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта