Битва хорів у Харкові. Як відбуваються кастинги та чому продюсери критикують російських колег (ФОТО)

01.07.2013 09:29 Культура
фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко
Довгоочікуваний проект «Битва хорів» у Харкові. Сьогодні у ККЗ "Україна" відбувається кастинг виконавців для участі у фінальній частині проету.

Харків став п'ятим українським містом, де проходить кастинг проекту.

Це шоу змусить всю Україну співати в унісон. «Битва хорів» — українська версія популярного формату «Clash of the Choirs», що стартував на американському телебаченні ще у 2007 році і надихнув американців на створення культового телевізійного серіалу «Glee». Шоу миттєво завоювало серця глядачів — сьогодні формат адаптований в 15 країнах світу, серед яких Франція, Великобританія, Польща, Данія, Швеція. Поборолися хори вже й в Росії, але українські організатори розповідають, що російська версія проекту виявилася слабшою.

- Що стосується нашої адаптації проекту, то вона буде відрізняється від усіх версій «Битви хорів», що були в світі. Ми вели довгі переговори з дистриб'юторами проекту з Великобританії та внесли багато змін до української версії. Російська версія нам подобається найменше, ми орієнтуємося на польську, британську та американську версії, - розповідає креативний продюсер проекту «Битва хорів» Володимир Завадюк.

Які нововведення будуть в українській версії проекту, організатори поки тримають у секреті. Відомо, що в Україні кастинги проводяться в восьми містах за чітко розробленою схемою. Попередньо зареєструвавшись, учасник заходить у намет, де на нього чекає кастинг-менеджер. За умовами проекту, кожен бажаючий взяти участь в проекті має підготувати дві пісні: на рідній мові та іноземній. Якщо кастинг-менеджеру сподобається спів конкурсанта, останній проходить у другий етап - знайомство з редакторами проекту та заповнення великої анкети.

- На цьому етапі ми вже нікого не відсіюємо, ми тільки знайомимось, щоб мати уяву, з ким маємо справу. Потім усю зібрану інформацію з кожного міста ми будемо обробляти в Києві, - розповідає креативний продюсер проекту Володимир Завадюк.

До Харкова кастинги відбулись вже у чотирьох українських містах — Одесі, Севастополі, Донецьку та Дніпропетровську. Останнє місто дуже вразило організаторів проекту різноманіттям форматів виконавців. На Харків вони теж покладають великі сподівання.

- Харків завжди радував мене у інших музичних проектах, в яких я працював. У вас дуже багато талановитих співаків. Подивимось! - посміхається Володимир Завадюк.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта