Божественні літургії проведуть у всіх храмах Харківщини 28 липня

23.07.2013 13:48 Культура
http://izvestia.kharkov.ua http://izvestia.kharkov.ua
На Харківщині заходи до 1025-річчя святкування Хрещення Русі почали проводитися ще з 2009 року.

Про це повідомила начальник відділу у справах релігій ХОДА Ольга Чернявська зазначила. За цей період проведено тематичні години і конкурси у всіх навчальних закладах області, виставки в краєзнавчих музеях, створені тематичні рубрики в бібліотеках та обласних засобах масової інформації.

- 28 липня в Харкові в усіх храмах, в усіх церквах та молитовних будинках будуть проведені Божественні Літургії та урочисті збори. В Кегичівському районі в той же день буде звершено чин освячення нового Поклонного хреста. Також представники Ізюмської та Харківської єпархій, всіх християнських організацій м. Харкова здійснять паломницький виїзд до Києва, де проходитимуть основні урочистості з відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі. У Харкові та області заходи, пов'язані з цією датою будуть тривати і після 28 числа, – сказала Ольга Чернявська.

Нагадаємо, на Харківщині тривають заходи, присвячені 1025-річчя хрещення Київської Русі, які проводяться на Харківщині за завданням Президента України Віктора Януковича.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта