Бюджет весільного бенкету. Плануємо правильно

02.09.2013 09:00 Культура
http://verholy.com/ http://verholy.com/
Найбільшу частину весільного бюджету завжди з’їдає ресторан. Весільні організатори радять замовляти бенкет одразу ж після подачі заяви до РАЦСу.

По-перше, якщо бюджет обмежений, це дозволить молодим зрозуміти, скільки у них залишилося грошей на решту витрат (фотографа, відеооператора, декор тощо), а по-друге, ресторани з доброю кухнею, а головне – справедливими цінами бронюють ледь не за півроку.

Так, якщо пара планує святкувати весілля у Харкові, то на одного гостя бенкет у ресторані без урахування алкоголю обійдеться мінімум у 250 грн. У райцентрах ціни трохи нижчі. Так, у ресторані в Балаклії весільний стіл можна замовити за 200 грн з особи, а у Первомайському – за 150 грн. Якщо ж весілля планується велике, а фінанси не дозволяють гуляти в ресторані, то є альтернатива.

Читайте також: Як організувати та провести виїзну шлюбну церемонію у Харкові. Розрахунки
                      Скільки коштує одруження: ціни на послуги РАЦСів Харківщини

– Деякі молодята зараз відмовляються від ресторану. Особливо у тих випадках, коли на весілля запрошують більше 100 гостей, – розповіла тамада Любов Онуфрієнко з Балаклії. – Я знаю пари, які орендували їдальню у дитячому таборі, самі закуповували продукти та наймали кухарів.

За день роботи кухарю треба заплатити близько 300 грн. На весілля ж із сотнею гостей доведеться запрошувати мінімум трьох кухарів. Проте, такий бенкет все одно коштуватиме молодим на порядок дешевше, ніж у ресторані.

До коштів, витрачених на їжу, треба додати ще витрати на алкоголь, воду, сік, фрукти та торт. Зазвичай, кафе та ресторани дозволяють принести все це із собою. Як розповіла харків’янка Вікторія Єлакова, коли її син одружувався, закуповувалося дуже багато алкоголю, майже половина з якого залишилася невипитим.

– Із власного досвіду можу сказати, що купувати алкоголь на весілля треба із розрахунку однієї пляшки вина на жінку і пляшки горілки чи коньяку на чоловіка, – сказала Вікторія Єлакова. – Причому на весілля о холодній порі року гості випивають більше алкоголю, а влітку краще брати більше води та соку.

Весілля на 50 чоловік:
Урочиста церемонія у РАЦСі – 245,87 грн;
бенкет у ресторані – 12500 грн;
вино (25 пляшок) – 750 грн;
горілка (25 пляшок) – 750 грн;
вода (50 пляшок по 1 л) – 250 грн;
сік (25 тетрапаків по 2 л) – 375 грн;
торт (7,5 кг) – 700 грн;
фотограф – 2 тис. грн;
відеооператор – 3 тис. грн;
тамада і DJ – 3 тис. грн;
сукня нареченої із салону в оренду – 3,5 тис. грн;
фата – від 100 грн;
туфлі – 300 грн;
вбрання нареченого – від 1300 грн;
букет нареченої та бутоньєрка нареченому – від 350 грн;
обручки – 1900 грн.
Разом – 31020,87 грн.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №101 від 24.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта