Чернова назвали татком Сергійком, а "Дитятко" закрили на рік (ФОТО)

28.09.2013 12:55 Культура
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова

У кінотеатрі ім. Довженко пройшла урочиста церемонія закриття V Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю "Дитятко".

Фестиваль зібрав юних талантів з України, Росії, Білорусії, Болгарії та Молдови. Цього року було представлено 276 відеоробіт.

- Після усього побаченого за ці дні хочеться подякувати членам журі, оргкомітету, учасникам, усім творчих людям, а також нашим гостям з міжнародної організації CIFEG, - сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. - У ці дні ми, дорослі, змогли поговорити про свої дорослі справи, а також заглянути у світ, що належить дітям. На правах татка Сергійка, як мене тут називають, ласкаво прошу на VI фестиваль "Дитятко".

Усі учасники фестивалю отримали почесні дипломи, а найкращі таланти були відзначені спеціальними призами. Так, спеціальний приз "Капітошка. За доброту" з рук дитячої письменниці, сценариста, автора знаменитих "Капітошки" та "Петрика П'яточкіна" Наталії Гузєєвої отримала дитяча анімаційна студія "Сто фантазій". А приз "Капітошка. Крила фестивалю" вручили Сергію Чернову.

- "Дитятко" - це класний фестиваль. Дуже сподобалася організація, - сказав учасник дитячої студії "Академія телебачення. Інтернет. Комунікації" із Болгарії, одинадцятирічний Нікола Гергіїв. - Цього року ми тут уперше. Представляли фільм "ПЕредайте всім", який визнали кращим у номінації "За креативність і оригінальність".

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Тетяна Василець