Чи запровадить православна церква сповідь по Skype. Коментар архієпископа Онуфрія

04.01.2013 14:27 Культура
http://latelynews.org/ http://latelynews.org/
Православні священики у церковному та особистому житті активно використовують Інтернет та інші електронні засоби зв’язку.

Проте архієпископ Харківський та Богодухівський Онуфрій зазанчає, що електронні засоби зв’язку не можуть використовуватися з богослужбовою метою.

– Ви знаєте, Інтернет може нести і добро, і зло. Ми, церковники, користуємося Інтернетом, адже це дуже зручний спосіб спілкування, отримання інформації. Якщо почнеться сповідь по скайпу, тоді почнеться і богослужіння по Інтернету, і пропаде усе живе спілкування. Вже й так ми багато втратили, наприклад любов до книги. Безумовно, натиснувши кілька кнопок можна увійти до багатьох світових бібліотек, що є зручно, але самої книги ми не тримаємо у руках і від цього зникає щось живе. Так ми можемо для усього живого знайти електронні замінники, але тоді зникає сенс самого життя. Тому не може бути жодних «скайпів». Сповідатися треба лише у храмі, куди людина приходить зі страхом божим, кладе свою руку на хрест і Євангеліє; накритий єпитрахиллю, відповідає на запитання священика, щиро кається – тоді це покаяння приймається Богом. Лише після цього людина допускається до святого причащання Тіла та Крові Христових. Це і є живе життя душі людини, – наголосив Владика.

Як Православна церква ставиться до біопаспортів? Коли чекати справжнього «кінця світу»? Чи не віддалилося духовенство від простих людей? Скільки нових храмів з’явиться на Харківщині в цьому році? Відповіді на ці та інші запитання читайте в ексклюзивному інтерв’ю «СК» з архієпископом Харківським і Богодухівським Онуфрієм, яке буде опубліковано у суботньому номері газети «Слобідський край».

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта