Де відпочити у Харкові на вихідних. Анонс

20.03.2014 10:00 Культура
http://marta-club.ru/ http://marta-club.ru/
“СК” підготував афішу культурних заходів цього уїкенду.

Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. В. Лисенка

22 березня, сб, 11.30 – «Бременські музики», мюзикл Г. Гладкова.
23 березня, нд, 11.30 – «Піноккіо» балетний театр ХХШ. Виставу здійснено за мотивами улюбленої казки О. Толстого «Пригоди Буратіно», у жанрі балету-буфонади, яскравого веселого шоу, комедії. Глядачі зустрінуться зі знайомими героями: Піноккіо, Мальвіною, П’єро, Карабасом, Артемоном, Тортилою та іншими, а також з новими казковими персонажами.

 18.00 – «Лебедине озеро», балет П. Чайковського. Романтичні образи відомого балету хвилюють дорослих і юних глядачів, а Білий Лебідь давно вже став символом російського балету. Цією класичною виставою відкривала свій перший сезон балетна трупа Харківсього театру опери і балету в далекому 1925 році.

Харківська обласна філармонія

22 березня, сб, 18.30 – АСО ХОФ, диригент Юрій Янко. Солісти: Олександр Рукомойніков (саксофон), Юлія Петрушенко (віолончель). У програмі: А. Ешпай, концерт для саксофона-сопрано з оркестром; Е. Блох, єврейська рапсодія «Шеломо» для віолончелі з оркестром; К. Хачатурян, сюїта на музику з балету «Чіполліно».

23 березня, нд, 18.30 – «Вдохновенные мелодии Исаака Дунаевского» із циклу «Знамениті харків’яни». У програмі пісні з кінофільмів і музичних комедій.

Харківський академічний театр музичної комедії

22 березня, сб, 12.00 – «Осторожно! Волшебный лес», М. Мокієнко. С. Махотін, музична казка для дітей і дорослих. Хочете потрапити в таємничий ліс, де живуть казки? Де не одна, а цілих три Баби-яги літають у ступі, а Кощій Безсмертний служить в армії? Тут привілля для казкових жителів, але нареченій солдата Матвія Маші, яка заблукала в чарівному лісі, слід бути обережною.

18.30 – «Юнона и Авось», О. Рибніков, А. Вознесенський, рок-опера на 2 дії. Вистава багатозначна й видовищна. Слово і думка, музика і танець, пластика жестів – усе це органічно поєднано. Романтична історія кохання російського мандрівника, графа Миколи Резанова, і юної красуні, доньки іспанського губернатора Кончіти.

Харківський державний академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна

22 березня, сб, 19.00 – «Филумена Мартурано, или Брак по-итальянски», комедія на 3 дії Едуарде де Філіппо. Майже ціле життя триває роман з її коханим – 25 років, троє синів, чого ще бажати... Якби ще коханий захотів на ній оженитися. Щоб добитися офіційного вінчання, Філумені тільки й залишається, що вдати із себе невиліковно хвору й на смертельній постелі вирвати у Дженаро обіцянку женитися. Звісно, як і годиться будь-якій комедії, обман після вінчання розкривається.

23 березня, нд, 12.00 – «Двери хлопают», комедія Мішеля Фермо. Витончений, легкий гумор, гострі діалоги, кумедні ситуації, і при цьому – точний психологічний портрет наших сучасників.

19.00 – «Рохля», Марсель Ашар, вистава на 3 дії. А вас дражнили в дитинстві? Адже так часто буває – бовкне який-небудь дотепник у перепалці безглузде слово, а воно впаде в душу назавжди. І от живе чолов’яга, дорослішає, а образливе прізвисько не забувається. І от уже дитяча забава перетворюється на норму життя, юнацьке протистояння стає основою дорослих відносин.

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка

22 березня, сб, 18.00 – «Примадонни», Кен Людвіг, відверта комедія на 2 дії. Це сучасна гостросюжетна комедія, її головними персонажами є два молоді дотепники, Джек і Лео, яким надто бракує… грошей. Їхні намагання підвищити свій «бюджет» за рахунок власних акторських здібностей виявляються марними. Та саме життя підкидає зухвалим героям сюжет для невеличкої вистави, в якій вони жваво розігрують ролі юних принадниць – претенденток на спадок нібито їхньої родички, мільйонерки. У розпалі цієї гри до кожного з шукачів карколомних пригод несподівано приходить справжнє кохання. Річ лише в тому, як у ньому освідчитися в жіночих сукнях…


23 березня, нд, 12.00 – «Веселі пригоди Піфа» Н. Сікачина, музична вистава на 1 дію для дітей та їх батьків. Симпатяга-пес Піф постійно потрапляє в комічні обставини, до яких залучаються тітонька Агата, дядечко Цезар, ненажера-кіт Геркулес та інші. Але з усіх халеп Піф виходить переможцем. І допомагає йому в цьому хлопчик Дуду. Та Дуду дорослішає, хоча кожної миті може повернутися до країни дитинства, де на нього чекає веселий Піф.

18.00 – «Прощай, Юдо…», Іренеуш Ірединський, драма на 2 дії. Відомий польський автор другої половини ХХ ст. написав цю п’єсу у 26-річному віці, переважно – для молодих акторів і глядачів. Це історія зради не біблійного Юди, а нашого сучасника з таким же ім’ям. Герой вистави замислюється над тим, чи можна бути вільним і шляхетним у світі, де править насилля, де людина втрачає довіру до друзів, потрапляє у коло відчуження й відчуває марність власної жертви заради ідеї...

Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. А. Афанасьєва

22 березня, сб, 11.00, 13.00 – «Золотой ключик, или Приключения Буратино». Важко уявити дівчинку чи хлопчика, які б зовсім не чули про Буратіно. Це – один з найулюбленіших казкових героїв, адже він «Был поленом, стал мальчишкой, Обзавелся умной книжкой». Ну, а що потім сталося з Буратіно, глядачі дізнаються на спектаклі Театру ляльок.

18.00 – «Казанова», прем’єра. Венеціанський карнавал за творами М. Цвєтаєвої і Дж. Казанови. Ім’я його стало прозивним у віках. Але зараз, далеко від батьківщини, у в’язкому кімнатному присмерку давнього замку, старий, самотній, висміяний Казанова один на один зі своїми спогадами, що миготять за вікном. Десь там, у вихорі венеціанських карнавальних масок, спливає відкрите обличчя тієї, у чиїх руках виграє ключик від серця Казанови.

23 березня, нд, 11.00, 13.00 – «О принцах и принцессах», А. Шмідт, невигадані історії з королівського життя. Чомусь хтось колись вигадав, що якщо королівство казкове, то й усе, що там відбувається, – просто вигадка. Це абсолютно не так, і якщо хтось із гостей зазирне в королівство, буде довго дивуватися. Придворні можуть знімати капелюха перед звичайним дроздом і злякано ховаються, коли хто-небудь назве когось добрим. Чому так виходить і звідки в цьому королівстві з’явились такі дивні традиції, хлопчики й дівчатка дізнаються, переглянувши виставу.

Харківський театр для дітей та юнацтва

22 березня, сб, 11.00, 14.00 – «Веселые приключения Незнайки» (за мотивами казки М. Носова). Юним глядачам сподобаються захопливі пригоди казкових героїв, їхні яскраві костюми й запальні танці, у свою чергу старше покоління обов’язково оцінить стилізацію дійства під епоху стиляг. І, звісно, вистава стане приводом замислитися над істинними цінностями – дружбою і живим людським спілкуванням.

23 березня, нд,  11.00, 14.00  – "Аленький цветочек», А. Аннічев за казкою С. Аксакова «Сказка ключницы Пелагеи». Багатий купець відправляється за море, у тридесяте царство. Запитав купець у своїх трьох доньок: що привезти їм із подорожі? І попросила молодша, Настуся, привезти їй квіточку Жарку, якою володіє чудище страшне...

Тамара Кіч, матеріал з газети “Слобідський край” № 33 від 18.03.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта