Де відпочивають справжні патріоти

09.07.2012 09:49 Культура
Якщо ви не хочете їхати до далеких морів-океанів або бажаєте відпочити з меншими втратами для гаманця, чудово можна провести час і на Харківщині.

Пахучі соснові ліси, тінисті діброви, пляжі харківських річок і озер – гідна альтернатива південному сонцю морських берегів. Традиційно люди їдуть відпочивати до води, тож хвилі Сіверського Дінця, Печенізького і Червонооскільського водосховища стануть у нагоді.

Краснооскільске водосховище: дванадцять баз чекають відвідувачів

Менш популярним серед жителів Харкова через більшу віддаленість від міста, але не менш чудовим, є Краснооскільське водосховище. Віддаленість від центра впливає на ціни: орендувати будиночок на водосховищі можна від 70 грн на добу. Номер у готелі обійдеться дорожче – від 160 до 500 грн на добу, залежно від наявності гарячої води, кондиціонерів й інших вигод. Різні бази відпочинку пропонують оренду скутерів, човнів і надають до послуг облаштовані пляжі, дитячі і спортивні майданчики.

– На берегах водосховища побудовано 12 баз відпочинку, тож ви можете собі вибрати відпочинок від 100 грн на добу до 1000 грн і більше. Звісно, за більшої вартості ви можете розраховувати на номери «люкс» з усіма вигодами, басейн, сауну тощо, – пояснили у відділі культури і туризму Борівської райдержадміністрації. – Тут також є безкоштовний офіційний міський пляж, але він менш облаштований, він не має роздягалень. У лісі можна розмістити власний намет і витратити гроші тільки на продукти харчування, бо розташування є безкоштовним.

Біжи, річко, біжи!

Якщо вам хочеться швидких течій, відпочинок на берегах Сіверського Дінця – для вас. Головна річка Харківської області тече через Чугуївський, Зміївський, Балаклійський та Ізюмський райони. На її берегах розташовано кілька баз відпочинку, і, приміром, поблизу міста Балаклея ви можете відпочити, заплативши від 40 грн і до «за 280 грн» за людину на добу.

– За 40 грн, на жаль, вигід мало, зате відпочинок проходитиме між пляжем і лісом. А за 280 грн ви можете розраховувати на постільну білизну, душ, кухню. Якщо ви приїдете з власним наметом, то ніхто не матиме до вас жодних претензій і грошей не вимагатиме, – розповідає начальник відділу культури і туризму Балаклійської райдержадміністрації Валентина Пересічанська. – Є також безкоштовний офіційний міський пляж, який облаштовано роздягальнями й туалетом.

Анна Пашко, матеріал з газети "Слобідський край" №80-81 від 07.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта