День Перемоги у Харкові: куди піти (ПЕРЕЛІК ЗАХОДІВ)

09.05.2013 08:48 Культура
http://dozor.kharkov.ua http://dozor.kharkov.ua

Сьогодні ввечері на площі Свободи виступлять зірки російської та української естради.

З нагоди Дня Перемоги для харків`ян і гостей міста виступатимуть ВІА «Добрі молодці», Сосо Павліашвілі, Світлана Лобода та Наталя Могилевська. Концерт розпочнеться о 19.00 і триватиме, орієнтовно, до 23.00. 

Між виступами зірок будуть показані спогади ветеранів про те, як вони зустріли звістку про Перемогу, а також пройдуть виступи зірок естради із звичайними харків'янами: жінка-фронтовик Лідія Кравченко, яка пройшла війну, співатиме зі Світланою Лободою пісню з кінофільму «Білоруський вокзал». Крім того, восьмирічний харків'янин, який перемагав на різних конкурсах, і чоловік з категорії «діти війни» та Сосо Павліашвілі втрьох виконуватимуть «Катюшу».

Також під час концерту буде зачитано звернення ветеранів війни до молоді. Крім того, організатори обіцяють низку зворушливих сюрпризів, деталі яких не стали розкривати. 

У Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького святкова програма стартувала о 10:00.

З цього часу на центральній алеї та площі парку працює польова експозиція Харківського історичного музею. У тирі «Ворошиловський стрілок» можна здати норматив ГТО зі стрільби, і переможцям видадуть відповідні посвідчення.

Об 11:00 концертну програму почав колектив «Norma Band», а о 12:30 почне виступ духовий оркестр Національного університету цивільного захисту України.

З 14:00 головна сцена парку надається кращим дитячим колективам усіх районів Харкова.

О 16:00 почнеться урочистий військовий парад, в якому візьмуть участь духові оркестри, курсанти та офіцери Харківського університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба та Національного університету цивільного захисту України. З 17:00 стартує святковий концерт студентських колективів Харківського національного університету ім. В. Каразіна та інших вишів Харкова. О 18:30 розпочнеться дискотека.

Також на центральній площі парку під колесом огляду всі бажаючі зможуть безкоштовно сфотографуватися у військовій формі на тлі ретро-автомобіля «Willis».

На ретро-майданчику з 10:00 до 20:00 буде грати жива музика. О 12:00 тут виступить ансамбль юних бойових заспівувачів Харкова. З 14:00 гратиме духовий оркестр Харківського національного аерокосмічного університету «ХАІ», а з 15:45 - ансамбль «Три плюс два». З 18:30 для відвідувачів ретро-майданчика розпочнеться музична програма «Заспіваймо, друзі».

У дитячому парку з 10:30 працюватиме «польова пошта»: дітей навчать писати ветеранам листи-трикутники, поширені у воєнний час, і малювати вітальні листівки. Також у дитячому парку організують польовий госпіталь, де хлопців вчитимуть накладати пов'язки і надавати першу допомогу.

У Французькому парку весь день буде звучати акордеон. Відвідувачі парку зможуть взяти участь в інтерактивній програмі «Пісні Едіт Піаф» від мім-дуету «Три товстуни». 

Метро сьогодні працюватиме до 01.00 ночі. 

Юлія Горобець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта