День Перемоги у Харкові: парад та виставка новітніх зразків озброєння

25.04.2014 09:55 Культура
http://ariman.org/ http://ariman.org/

Військові та техніка з Дніпропетровська, Львова, Сум і Одеси візьмуть участі в параді на честь Дня перемоги в Харкові.

Про це розповів журналістам начальник Харківської державної гімназії- інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" Олексій Середа.

За його словами, гусенична техніка буде представлена на виставці, яку розгорнуть на пл. Свободи 9 травня, а колісна візьме участь у параді. Кількість задіяної військової техніки буде в рази більше, ніж у попередні роки. Будуть представлені новітні зразки озброєнь.

За словами Олексія Середи, ветеранів Великої Вітчизняної війни та військовослужбовців з Російської Федерації цього року на 9 Травня запрошувати не будуть.

«У минулі роки ми запрошували військовослужбовців з Воронежа. Зараз не та ситуація, щоб ми цим займалися. Ми запросили своїх, зі Львова та Одеси. Причому з Одеси ми запросили моряків, які виведені з Криму. Чи зможуть вони до нас під'їхати, ще невідомо. Звичайно, ми не можемо піти убік від тих подій, які відбуваються, але й не хотілося б загострювати на цьому увагу», - підкреслив Олексій Середа.

За словами директора Департаменту культури міськради Світлани Бабицької, родзинкою святкового плац-параду цього року стане використання в ньому барабанів. Їх купили ще рік тому, і курсанти Академії внутрішніх військ весь цей час готувалися з викладачами музики. Також у параді, який розпочнеться о 12.00, запланована участь харківських хорів і танцювальних колективів.

О 19.00 на площі розпочнеться святковий концерт, список артистів, які на ньому виступлять, поки уточнюється. Закінчиться він традиційним фейерверком.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта