Депутати заборонять ходити в нічні клуби

15.11.2013 10:20 Культура
http://kievtoparty.com http://kievtoparty.com
Магазини, у яких продається еротична продукція, не можуть знаходитися біля церков та шкіл. А нічні клуби мають працювати до 24:00.

Цю думку висловив під час прес-конференції у Харкові 14 листопада голова Національної комісії з питань суспільної моралі Василь Костицький.

- Секс-шоп не може знаходитися біля церкви чи біля школи. А у розважальний заклад, де демонструється стриптиз, не можна пускати дітей. Зараз ми звернулися до органів місцевого самоврядування з проханням ввести як обов’язкову умову не допускати дітей у нічні клуби, - розповів Василь Костицький.

За його словами, до нацкомісії досить часто звертаються представники церкви та звичайні громадяни з проханням дозволити працювати нічним клубам до 24:00. Але, оскільки місцеві органи самоврядування не можуть посягати на підприємницьку діяльність, вони даватимуть лише відповідні рекомендації. Він додав, що нацкомісія щоквартально подає до Генпрокуратури України інформацію про свої перевірки розважальних закладів.

- Ви ж розумієте, що Генпрокуратурі чи національній комісії не цікаво, чи роздягаються там жінки. Справа в тому, що у цих закладах іде торгівля людьми, наркотиками, надають платні сексуальні послуги. Дуже часто місця, які ми перевіряємо, є розсадниками криміналітету. - розповів Василь Костицький.

Він додав, що до завдань комісії також входить протидія поширення інформаційної продукції, яка містить пропаганду війни, національної ворожнечі, образи людини за національною чи релігійною ознакою, пропаганду насильства і жорстокості, поширенню порнографії та багато іншого.

- Ми досліджуємо тисячі одиниць різноманітної продукції. Це фотографії, сайти, фільми і таке інше. За 2011 рік експертною комісією досліджено 14 тисяч одиниць, за 2012- 25 тисяч одиниць, за 9 місяців цього року - 15 тисяч одиниць продукції, - сказав він.

Також Василь Костицький додав, що комісія не контролює весь інформаційний простір, а лише реагує на конкретні звернення.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта