Дітям Харківщини показали, де живуть старі казки у ХХІ столітті

08.01.2013 09:07 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Театри Харкова спеціально до Нового року підготували для своїх маленьких глядачів яскраві і веселі вистави.

Дітей з районів області привозять в комфортабельних автобусах.

Традиційно вистави починаються інтермедією, де малюків вітають Дід Мороз і Снігуронька.

В Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка триває музична вистава для дітей і батьків "Новорічна подорож до країни казок".

Разом із Снігуронькою діти здійснюють подорож до чарівної країни у пошуках Нового року. Вони зустрічаються з веселим героєм французьких коміксів Піфом, з персонажами улюблених казок "Білосніжка і сім гномів", "Кіт у чоботях", "Чарівна лампа Аладіна", "Снігова королева".

БІЛЬШЕ ФОТО З НОВОРІЧНИХ ВИСТАВ ХАРКІВСЬКИХ ТЕАТРІВ ДИВІТЬСЯ ТУТ

В кінці спектаклю глядачі беруть активну участь у визволенні Нового року з палацу злої королеви, а також у розгадуванні загадок Діда Мороза та інших героїв вистави, у захоплюючих іграх. У фіналі Добро перемагає Зло, як у казці.

Харківський академічний театр музичної комедії приготував музичну казку для дітей «Обережно! Чарівний ліс». Спектакль створений за мотивами повісті «Як Баби-яги казку рятували» Михайла Мокієнко, який став також автором музики до вистави. 


Герої вистави потрапляють в таємничий ліс, де живуть казки в ХХІ столітті, там багато добродушного і веселого гумору. Де не одна, а цілих три Баби-Яги літають в ступі, а Кощій Безсмертний служить в армії. Тиша і таємниця, роздолля для казкових мешканців, однак нареченій солдата Матвія Маші, яка заблукала в чарівному лісі, слід бути дуже обережною. Адже винахідливі Баби-Яги і підступний Кощій Безсмертний захочуть розлучити Машу і Матвія. 

Віктор Кочетов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта