Дівчат кадрили просто на подіумі під час фестивалю Берегиня

05.10.2012 12:59 Культура
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
Урочисте відкриття Міжнародного фестивалю художнього текстилю «Берегиня» вперше відбулося у Харкові.

В Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва зібралися майстри клаптикового шиття, валяння шерсті, розпису по тканині, гобелену, в'язання, текстильної іграшки. Учасники приїхали з Москви і Києва, Кишинева та Одеси, Подольська і Тули та інших міст Росії та України, аби поспілкуватися та обмінятися знаннями і уміннями створення прекрасного.

Тема фестивалю "Бабусині ласкаві руки" присвячена спадкоємності прикладного мистецтва у жінок. Під час відкриття виставки глядачам були представлені покази моделей авторського одягу, бліц-конкурси та майстер-класи з валяння шерсті, клаптевого шиття, гобелену, вишивки стрічками, машинного фелтінга, петриківського розпису, батіку та японської вишивки по кулькам – темарі.

На відкритті організатори влаштували шоу-дефіле у стилі кадрилі: дівчат, що демонстрували вишуканий текстильний одяг, "кадрили" просто на подіумі. А друге оригінальне дефіле - у стилі французького шансону - відбудеться 7 жовтня.

Помилуватися унікальними експонатами фестивальної виставки художнього текстилю «Берегиня» харків'яни зможуть до 30 жовтня у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва.
 ФОТО ПОДІЇ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Джерело: ХООМЦКМ
Автор: Менеджер сайта