Для найпопулярнішого радянського мультика написали продовження

26.09.2013 14:34 Культура
http://multfilmy-dlya-ditey.org.ua/ http://multfilmy-dlya-ditey.org.ua/
Відома дитяча письменниця, сценарист, автор славнозвісних мультиплікаційних героїв Капітошки та Петрика Пяточкіна Наталя Гузєєва завітала у Харків.

Вона розповідала про мультфільми, математику і те, чим герой на екрані відрізняється від живої людини.

Уперше до Харкова вона приїхала у рамках міжнародного дитячого фестивалю “Дитятко”, де є членом журі. У приміщенні Харківської обласної бібліотеки для дітей Наталя Гузеєва спілкувалася з четвертокласниками ліцею “Професіонал”.

- За дітей, які займаються творчістю, не варто хвилюватися. Велика проблема сьогодні, особливо з підлітками, як вони будуть розвиватися, важливо, щоб вони не зійшли з правильного шляху. Я глибоко переконана, що діти творчі, не важливо оберуть вони кінематограф чи іншу якусь спеціальність, вони не зіб'ються з дороги. Чим більше дітей затягнеться в цю воронку, тим для держави, для усіх нас краще, - сказала Наталія Гузєєва.

Мама Петрика П'яточкіна зізнається, що це звання їй набридло і мріє стати багатодітною матусею для інших персонажів.

- Бути мамою персонажа, якому вже тридцять років, — дуже відповідальна справа. З іншого боку, це кайдани, які тримають тебе за ноги і не дають розправити крила. Хочеться попрацювати з іншими персонажами та в нових жанрах, - каже Наталія Гузєєва.

За словами Наталі Гузєєвої, нові герої вже є. Це дівчинка Оленка, Михайлик і Місячна Фея та ін. А от рудоволосого Петрика вона не полишила, і невдовзі у світ вийде книга “Кохання та 17 страждань Петрика П'яточкіна”, у якій непосидючий хлопчик піде до школи. У творчому арсеналі відомої сценаристки десятки книг, п'єси і навіть лібретто.

Наталя Гузєєва довгий час живе та працює в Німеччині. Пригоди Петрика П'яточкіна у перекладі вона читала німецьким дітям. Ті були у захваті від українського героя і насилу вимовляли його прізвище. Зараз письменниця працює над новою історією - “Цукерка і три імператори”.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта