Добкін-кулінар показав, що треба робити з рибою (ФОТО)

05.06.2013 12:08 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Під час рибацького турніру “Акули пера” губернатор Харківщини Михайло Добкін поділився, як любить ловити та готувати рибу.

Головний риболов Харківщини розказав, що його найулюбленіший спосіб ловлі риби — на спінінг.

- Це своєрідне суперництво із рибою, коли її треба обдурити, обіграти, - пояснює Михайло Добкін. - А якщо пробувати ловити на тонку делікатну снасть, коли рибу не можна напором витягнути, а треба довго вивужувати, дати їй виснажитися, то отримуєш ні з чим незрівнянні емоції. Ця тонка снасть дає тобі можливість відчути навіть невелику рибу як річного монстра.

Крім цього, є у губернатора і свій улюблений рецепт приготування риби. Крім традиційного смаження Михайлу Добкіну до смаку й італійський рецепт — запікання риби в солі.

ЯК ГУБЕРНАТОР ДОБКІН ВЧИВ ЖУРНАЛІСТІВ РИБУ ЛОВИТИ. ФОТОЗВІТ ТУТ

 - Спіймав рибу, почистив, положив на залізне деко, засипав сіллю повністю і нафаршував її сіллю. Поставив у духовку на великий жар, риба бере стільки солі, як тільки треба, залишок солі запікається каменем, її треба зняти зі шкурою, залишивши тільки філе. Якщо перед цим вистачить терпіння витягнути кості (у мене не виходить, я не вмію), то буде готове філе, яке буде помірно солоним, - радить Михайло Добкін.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта