Добкін та Чернов погасили марки з гарбузами (ФОТО)

29.08.2013 14:47 Культура
фото Інни Можейко фото Інни Можейко
Виставка творів Євдокима Волошинова – перша з циклу «Незабуті імена земляків» – відкрилася в Харківському художньому музеї.

Ім’я Євдокима Волошинова донедавна добре знали лише фахівці – загал «відкрив» його в Москві у 2012 році на виставці у Третьяковській галереї. Півроку тому з ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна в Харкові було розпочато роботу з реалізації виставкового циклу «Незабуті імена земляків», і першим художником у цьому списку став Євдоким Волошинов. 

Відкриття виставки відзначилося безпрецедентною подією: уперше в залах Харківського художнього музею відбулося спецпогашення поштової марки № 1288 «Євдоким Волошинов «Гарбузи». Його провели голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан та нащадки художника. 

«Я хочу висловити величезну подяку «Укрпошті», яка в особі колишнього й нинішнього керівників знайшла можливість зробити так, що з’явиться повноцінна всеукраїнська марка в пам’ять про роботи тієї людини, яка сьогодні незримо з нами присутня», – заявив Михайло Добкін.


З 24 серпня марка вводиться в обіг та вважається дійсною для оплати послуг поштового зв’язку в усіх відділеннях «Укрпошти».

Інна Можейко, матеріал з газети "Слобідський край" №102 від 29.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта