Довгоносик Віктор Андрієнко ледь не потрапив до психіатричної лікарні (ФОТО)

18.12.2013 10:34 Культура
кадри з фільму кадри з фільму

У кінотеатрі "Боммер" показали стрічку "Іван Сила", актори та режисер теж були присутні на показі.

Зйомки українського повнометражного пригодницького фільма "Іван Сила" розпочалися 21 серпня 2012 року, і тривали три з половиною місяці. Фільм відтворює окремі сторінки життя Івана Фірцака, українського циркового силача, якого в 1928-му році визнали найсильнішою людиною планети. За цей період знімальній групі вдалося відтворити атмосферу Лондона, Парижа та Праги за допомогою зйомок українських міст: Чернівців, Кам'янця-Подільського та інших. Весь проект створення фільму тривав більше року, адже деяки сцену у прямому сенсі малювали.


- Три місяці пішло на роботу з мультиплікацією, це нас тримало у строках здачі, - розповідає один з режисерів-постановників стрічки Віктор Андрієнко. - Анімація створювалась за допомогою простої ручки. Все малювала практично одна людина. Але все одно кажуть, що ми все зробили швидко.
До речі, Віктор Андрієнко виступав не тільки режисером, а ще й актором та продюсером фільму.


- Ми часто з Василем Вірастюком приходили на зйомки і спостерігали, як редисер Віктор Андрієнко знаходиться у епіцентрі небувалої метушні, нервів, керує зйомками і паралельно ще встигає грати свою роль, - розповідає виконавець головної ролі стрічки Дмитро Халаджі. - І Вірастюк мені каже: "Мабуть, Вітю після зйомок відправлять в дурку".


Щодо акторського складу, то до участі у масових сценах стрічки "Іван Сила" було залучено понад 4 тисячі людей, серед яких звичайні люди, спортсмени, а також професійні актори: Ольга Сумська, Ігор Письменний, Богдан Бенюк, Лесь Задніпровський та інші. Вагома доля у стрічці й харківських акторів. За словами Віктора Андрієнка, вони хоча й зіграли епізодичні ролі, образи створили яскраві.


- Я мріяв показати всій країні, всьому світові геніальну акторську майстерність харківського актора В'ячеслава Гіндіна, на жаль, не дуже затребуваного сьогодні, - каже Андрієнко. - І я впорався із цим завданням, діти дуже емоційно реагували на його роль Доктора Новака.

Валентин Терьохін

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта