Едіта П'єха і Юрій Рибчинський приїдуть в Харків на музичний фестиваль

15.08.2012 11:12 Культура

VI Міжнародний фестиваль естрадної пісні ім. К.І.Шульженко відбудеться 19-21 вересня  у Палаці студентів Національного університету “Юридична академія ім.Ярослава Мудрого”.

Цього року фестиваль  розширив свою географію і посилив відбір учасників. 

Про це на прес-конференції повідомив директор і художній керівник фестивалю Костянтин Шердіц. Оргкомітет фестивалю запросив взяти участь у фестивалі 25 досвідчених виконавців, які вже завоювали нагороди на міжнародних та всеукраїнських конкурсах. Це учасники з Росії, Білорусі, Молдови, Греції, Ізраїлю та України.

- Це фестиваль не для початківців, а для виконавців, що вже відбулися. Наша ідея в тому, щоб познайомити з піснею Шульженко. Тут справжня поезія, душа, творчість, артистизм.

Конкурсна програма фестивалю складатиметься з двох відділень. У першому учасники виконають пісню з репертуару Клавдії Шульженко, у другому — пісню на вибір виконавця. Як зазначив головний режисер фестивалю Ігор Галенко, офіційні дні фестивалю теж будуть цікавими для глядача.

На відкритті фестивалю буде театралізована вистава, що розповідає про життя і творчість Клавдії Шульженко, у якій візьмуть участь заслужена артистка України Оксана Стеценко і джазовий оркестр Палацу студентів Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого», - говорить Ігор Галенко. — У день закриття відбудеться гала-концерт переможців фестивалю цього року і попередніх років, а також членів журі.
Костянтин Шердіц підкреслив, що завдяки спонсорській підтримці умови участі у фестивалі є дуже вигідними: проживання, годування і перевезення учасників і членів журі є безкоштовним, а для участі у фестивалі учасникам не потрібно сплачувати внесків. Крім того, призовий фонд є досить серйозним: $5 тис. — за Гран-прі, $3 тис. — за 1 місце, $2 тис. — за 2 місце, $1 тис. — за 3 місце, і $500 — приз глядацьких симпатій.

За словами директора фестивалю, цього року захід привернув багато уваги “зірок” української і російської естради. Свої привітання на адресу фестивалю надіслали Алла Пугачова, Йосип Кобзон, Софія Ротару, Надія Бабкіна. У складі журі будуть Едіта П'єха, Юрій Рибчинський, заступник міністра культури України Тимофій Кохан, співачка Лілія Сандулеса, ректор ХНУМ ім.І.П.Котляревського Тетяна Вєркіна, голова Харківського відділення Національної спілки композиторів України Ігор Гайденко, художній керівник музичного театру “Дьекан” (Тель-Авів) Григорій Грумберг, композитор В'ячеслав Корепанов.

Міжнародний фестиваль естрадної пісні імені К.І.Шульженко проходить у Харкові з 1995 року кожні три роки. Лише у 2009 фестиваль не відбувся.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта