Екс-мер Харкова став одним з героїв книги. Подробиці

17.06.2013 07:47 Культура
http://ole-vol.jimdo.com/ http://ole-vol.jimdo.com/

13 червня відбулося засідання Клубу «ЖЗЛ Харьковщины» («Жизнь замечательных людей Харьковщины»).

Члени клубу зібралися з нагоди виходу нового уже 8-го тому серії «Сучасна ЖЗЛ Харківщини», що називається «Славетні імена».

Книга присвячена життю і діяльності Почесних громадян Харківської області академіка Міжнародної академії інформаційних технологій Олега Бакланова, кандидата економічних наук Марини Вишневської, Заслуженого художника України, скульптора Сейфаддина Гурбанова, Заслуженого будівельника України Сергія Євеля, Заслуженого художника України Віктора Ковтуна, професора хореографії, Народного артиста України Бориса Колногузенка, голови Харківської ради Організації ветеранів України Олексія Котляревського, а також розповідає про Почесних громадян Харкова колишнього першого заступника харківського міського голови Олександра Кривцова та екс-мера Харкова Володимира Шумілкіна.

- Традиції, які закладені клубом, – готувати видання із серії «Сучасне життя ЖЗЛ Харківщини» - це феноменальний випадок в історії України. Буваючи в інших регіонах, нічого подібного я не бачив. Це заслуга усіх членів клубу і тих людей, які проявили таку важливу і потрібну ініціативу, - сказав член Клубу ЖЗЛ Микола Тітов.

Примірники нового тому «Славетні імена», як і попередні видання серії, надійдуть до шкіл та бібліотек Харківської області, завдяки чому діти і вчителі матимуть можливість познайомитися з біографією визначних людей.

- Найголовніше те, що ці герої охоче йдуть на контакт, вони із задоволенням відгукуються на запрошення, бувають у школах, - каже голова правління «ЖЗЛ Харківщини» Петро Воловник.

За його словами серія книг унікальна, адже в ній прославляються імена живих легенд Харківщини.

- Всі 49 членів ЖЗЛ – це ті люди, які зробили дуже багато для розвитку міста і всієї області, як в будівельній сфері, так і у сфері сільського господарства, промисловості тощо. Кожна людина виконує свою роботу і дуже приємно, що твою роботу, яку ти виконуєш протягом багатьох років, оцінюють, - ділиться новообраний член клубу Сергій Євель.

Цьогоріч планується випустити ще два томи – «Ювіляри» та «Ректори». У дев’ятій книзі розповідатиметься про ювілеї наукових, промислових, навчальних закладів. Десятий випуск буде присвячено ректорам харківських вишів: Володимиру Бабаєву, Володимиру Лісовому, Анатолію Туренку, Валентину Черних.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта