Екстремально коротке кіно. У Харкові покажуть сто фільмів за сто хвилин

17.10.2015 06:03 Культура
Щорічний Всеукраїнський фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин +2015» вже вчетверте пройде в Україні. Прем'єра в Харкові відбудеться 22 жовтня в кінотеатрі «8 1/2».

Цього року на глядачів чекає цілий ешелон маститих кінорежисерів, які присвятили себе однохвилинними жанру. Це, наприклад, Дон Херцвальт, живий класик американської анімації, людина, ім'я якої The New York Times внесли до списку кращих аніматорів всіх часів. Також численні номінанти на премію «Оскар» серед короткого метра, такі як, наприклад, британський аніматор Еіон Даффі і ще низка постійних резидентів важливих світових кінофорумів. Будуть і українські режисери, роботи яких складають приблизно 10% від загальної програми. А глядачі традиційно виберуть кращі серед українських та зарубіжних фільмів.

Фестиваль проходить у багатьох містах України: від Ужгорода до Донецька і від Києва до Одеси. В цілому, жителі приблизно 20 міст України зможуть побачити програму.

«100 фільмів за 100 хвилин» - це фестиваль однохвилинного кіно. Це повноцінні фільми, які апелюють до глядача і розповідають різнопланові історії, які, здавалося б, неможливо вмістити в одну хвилину. Ігрове, анімаційне, документальне та експериментальне кіно тільки з одним обмеженням - однохвилинний хронометраж.

Детальна програма фестивалю, список міст і інша необхідна інформація знаходиться за посиланням: www.100films.kisff.org

Проект організований в рамках діяльності Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта