Фагот зачарував юних журналістів (ФОТО)

10.11.2012 12:42 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Друге заняття «Школи юного журналіста» відбулося сьогодні.

Як і пообіцяла начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, заняття мало практичний характер. Школярі мали змогу дізнатися різні практичні секрети професії, а також зачитали свої журналістські матеріали.


Про різні жанри газетної журналістики – замітку, репортаж та фейлетон юнкорам розповіла головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гнатченко. На прикладі однієї події Лариса Вікторівна показала учням, як один інформаційний привід можна обіграти з різних боків і написати абсолютно різні матеріали. Редактор також пояснила молодим журналістам, в чому різниця між новинами в інтернет- та друкованому виданні. А також звернула особливу увагу на принципи створення заголовків для різних типів видань.

ЯК ФАГОТ ПРОВІВ ЧАС У РІДНОМУ ХАРКОВІ. БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Деякі учні виявили бажання прочитати свої матеріали, присвячені виставці, яку вони відвідали на минулому занятті. Лариса Гнатченко відзначила талант юних журналістів, а також проаналізувала їхні матеріали. Вона також запропонувала юнкорам присилати свої статті в редакцію «СК». 

- Я дуже зацікавлена в тому, щоб в газеті «Слобідський край» були розміщені матеріали з різних районів, матеріали цікаві і якісні, - сказала Лариса Гнатченко.

Секрети фоторепортажу розкрив юнкорам особистий фотограф губернатора Харківської області Михайла Добкіна Дмитро Верещенський.

Напевно, найяскравішим враженням сьогоднішнього заняття для школярів стало знайомство з солістом гурту ТНМК Фаготом. Олег Михайлюта прибув сьогодні до Харкова на першу репетицію Молодіжного академічного симфонічного оркестру, з яким гурт планує дати концерт. Юнкори буквально засипали Фагота питаннями та переповнені емоціями повернулися додому.

- Сьогоднішній день залишив незабутні враження, адже не у кожного, мабуть, є шанс особисто поспілкуватися з Фаготом. І я дуже задоволена і вдячна, що у мене є шанс відвідувати цю школу, - поділилася враженнями 16-річна Карина Калітіна зі Зміївського району.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта