Фараони з театру Харківщини виграли друге місце у всеукраїнському фестивалі (ФОТО)

15.11.2012 07:03 Культура
фото Ігоря Тесло фото Ігоря Тесло
Диплом ІІ ступеня ХІІ Всеукраїнського фестивалю аматорських театрів та цирку “Театральний форум” привіз з мистецького заходу аматорський театральний колектив “Посиденьки”

Зачепилівського районного Будинку культури, презентувавши комедію-фарс “Фараони” Олексія Коломійця.


- Вважаю, що наші актори встигли полонити своєю грою серця багатьох глядачів, адже на сцені "Посиденьки" вже четверть століття, - розповіла керівник творчого колективу “Посиденьки” і режисер-постановник  “Фараонів” Світлана Чулей. - Переконана: кожна вистава — це частинка їхнього життя. Тому не поділяю ролі на легші і складніші, наші артисти можуть зіграти все. Проте більше нашому колективу подобаються комедійні п'єси.

Тому і вирішили на Всеукраїнський фестиваль представити комедію-фарс "Фараони". Цій п'єсі Олексія Коломійця понад 50 років. Уже у минулому суспільна мрія про соціалізм і комунізм, вже немає колгоспів, у селі "панують інші форми власності", а про село говорити і писати стало вже не модно… Та одвічні цінності: любов, повага, терпіння у стосунках між чоловіками та жінками не змінилися. І зараз, як і багато років, десятиліть, століть тому, представники жіночої і чоловічої статі мають одне прагнення: знайти порозуміння!

Тож постановка "Фараони" саме про це: про чоловіків, про жінок, і про те, які люди насправді кумедні. Тому ця тема є й досі актуальною і популярною.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта