Фестиваль лялькових театрів пройде у Харкові

03.01.2017 10:40 Культура
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
«Вертеп-фест 2017» пройде в Харкові 13-14 січня.

Майже півсотні колективів з 18 областей України за два дні дадуть сотні вертепних вистав. Також планується парад учасників по вулиці Сумській, концерти та вертепи на кількох майданчиках, включаючи школи, лікарні і військовий госпіталь.

Протягом усього фестивалю на головній локації свята - сходинках Харківського національного академічного театру ім. М. В. Лисенка працюватиме фуд-корт із гарячими стравами слобожанської кухні. Також там можна буде відвідати Місто майстрів з ярмарком народних виробів і майстер-класами для дітей і дорослих.

У фестивалі, крім багатьох сільських колективів, візьмуть участь близько 200 студентів, які вивчають обрядові традиції. Після «Вертеп-фесту 2017» вони поїдуть з виступами в Слов'янськ і Краматорськ, а потім - в свої рідні міста і села, - передає сайт Харківської міської ради. 

Довідка

Вертеп - український народний ляльковий театр. Вистави вертепу за традицією влаштовувалися на Різдво. У верхньому ярусі двоярусної скрині розігрувалися епізоди з Євангелія (різдвяна драма), в нижньому - інтермедії. Дія супроводжувалася музикою, в тому числі різдвяними піснеспівами.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта