Фестиваль «Олексіївська фортеця» кардинально зміниться - організатори (ФОТО)

30.07.2012 10:47 Культура

28-29 липня в Первомайському районі вже другий рік поспіль пройшло свято «Олексіївська фортеця».

На нього приїхали понад 100 лицарів з усієї України. Наступного року, ймовірно, слід чекати ще більше.

Головною подією свята, як і обіцяли організатори, стали середньовічні бої. За словами самих учасників турніру, на «Олексіївську фортецю» приїхало понад 100 лицарів з Києва, Донецька, Львова, Одеси, Запоріжжя та, звісно, з Харкова.

Протягом двох днів вони змагалися в двох видах боїв: один на один і командні (по п’ять чоловік від команди).

Також для гостей свята свої розваги придумали сільради Первомайщини. Більшість із них представляли старовинний український побут. Винятком стала Олексіївська сільрада, яка свій павільйон перетворила на Гаваї. 


Крім того, протягом всього дня публіку розважали колективи художньої самодіяльності району, а завершився перший день свята концертом співачки Гайтани та гурту ТНМК.

Серед почесних гостей, які відвідали «Олексіївську фортецю», були перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов і депутат обласної ради Дмитро Добкін.

- Ми вже другий рік поспіль проводимо цей фестиваль. І дуже приємно, що з року в рік його масштаб збільшується. З наступного року ми обовязково надамо фестивалю статус обласного, щоб проводити його на ще більш високому рівні. Бо це те місце, де люди можуть по-справжньому пізнати свою культуру, - сказав депутат на відкритті «Олексіївської фортеці».

Юлія Горобець

ФОТОРЕПОРТАЖ ПОВНІСТЮ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта