Фільм за мемуарами французської актриси знімуть у Харкові

17.09.2013 13:00 Культура
http://kp.ua http://kp.ua

У близькому майбутньому Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» порадує харків’ян неочікуваними проектами.

Так, уже навесні під час VI кінофестивалю кіноподарунок може отримати й Почесний президент «Харьковской сирени». Про це повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич.

Чи могла уявити відома французька актриса з українським корінням Мілен Демонжо, пишучи книгу спогадів, що її творіння колись перекладуть російською, а потім ще й фільм зніматимуть за її мемуарами.

На V фестивалі «Харьковская сирень» російські актори та режисери, члени журі Фестивалю Людмила Гладунко та Борис Токарєв прочитали книгу мадам Демонжо «Харьковская сирень».

Спогади  відомої француженки дуже вразили російських кінодіячів. Наразі між французькою та українською сторонами вже розпочались переговори про зйомки фільму з однойменною назвою. За словами Вікторії Маренич, росіяни вигадали цікавий режисерський хід для майбутньої стрічки.

– Уважно прочитавши цю книжку, розумієш, наскільки вона глибока, – розповідає Вікторія Михайлівна. – І наші російські колеги вигадали таку кінофішку, ніби сюжет побудовано на спогадах літньої жінки, як це було у стрічці «Титанік».
Чи побачать харків’яни вже на наступному Фестивалі біографічну стрічку «Харьковская сирень», поки що невідомо. А те, що у заході з’явиться ще одна секція, музична, – факт беззаперечний.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №111 від 17.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта