Фотохудожниці Харківщини не хочуть давати стипендію через "джинсу"

23.08.2012 13:58 Культура
На розгляді питання щодо призначення іменної стипендії ім. О. Іваницького ХОДА та Харківської обласної ради комісія так і не дійшла єдиного висновку.

Національна спілка фотохудожників Харківщини запропонувала кандидатуру молодої перспективної фотохудожниці Юлії Фоменко. За висновками спілки, ця дівчина дуже добре себе зарекомендувала, мала вже кілька міжнародних виставок. Її роботи часто друкуються у журналах.

Проте на засіданні Комітету, який приймав остаточне рішення щодо нагородження стипендіями, взяв слово опонент фотохудожниці. Молодик у чорних фарбах змалював її роботу, а також наголосив, що призначення Фоменко премії буде “чорної плямою” в історії фотографії Харківщини.

У свою чергу голова Комітету віце-губернатор Євген Савін запропонував кандидатуру Юрія Давидова, який багато зробив для того, щоб Харківська область назавжди залишилася у пам'яті людей, фотографуючи незвичайні куточки нашого регіону.

Члени Комітету виказувати також рішення про те, щоб нікому не давати цього року стипендію. Урешті решт Євген Савін запропонував перенести розгляд рішення на два тижні. Комітет погодився із цією ініціативою.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта